Sin > Reinier Hamel

 

In het jaar 2000 startte ik Sin met als missie bijzondere dingen te ontwerpen voor met name de culturele sector. Dat lukte heel aardig en daarom kon ik al snel kleurrijke mensen aantrekken om samen te werken aan de vormgeving van festivals, musea, bibliotheken en vele andere culturele organisaties.

 

Daarnaast begon ik in 2012 Lola bikes & coffee, waarschijnlijk een van de eerste cross-over retail-horeca concepten in Nederland. Vaak noemde ik Lola mijn speeltuin omdat ik er alles kwijt kon wat ik bedacht of tekende, op de muur, op een shirt, een kaart, een poster, etc. Er ontstond een prachtige plek en een merk waar mensen van over de hele wereld zich aan wilden verbinden.

 

Hierdoor realiseerde ik me ineens dat ik bij Sin voornamelijk bezig was met het managen van mijn mensen en ik er nooit meer aan toe kwam om zelf iets te ontwerpen. Ik besloot het roer drastisch om te gooien, de bureaustructuur te verlaten, voortaan solo verder te gaan en me te focussen op het bouwen van merken. Gedurende de 1,5 jaar die volgden vonden al mijn medewerkers een mooie nieuwe plek of hielp ik ze om voor zichzelf te beginnen. In april 2015 verhuisde ik naar mijn prachtige nieuwe kantoor in de Juffrouw Idastraat 11... alleen...

 

We schrijven nu augustus 2017 en de tijd is aangebroken om nu ook de naam Sin vaarwel te zeggen. Sin stond namelijk voor een prachtige periode en vooral een reeks fantastische mensen: Julien, Sandra, Mark, Artur, Lisa, Tommy, Saskia, Kea, Jorg,  Laura, Alma, Dan Vi, Chris, Koen, Lotte, Mick, Jilles, Martine en wie ik vergeten ben, heel veel dank daarvoor!

 

En ik ben weer wie ik ben: Reinier Hamel en ik bouw graag merken met soul!